петък, 22 юли 2011 г.

4. Около Катерини, Гърция

След Олимп се отправихме към крайбрежието около Катерини и малките селца със стари къщи, които се намират близо до морето.

 

 

На центъра на това село има огромно старо дърво.

 

На доста места има крепости. През цялото пътуване посетихме много, и в Гърция, и в Албания, и в Черна Гора. Мисля, че никога няма да ми омръзнат, много са ми интересни.

 

Когато стигнахме до следващото селце със стари къщи, видяхме точно на входа му множество паркирани ретро коли. Решихме да си направим по една-две снимки с тях :)

 

Всеки си хареса по някоя кола.

 

 

Опа!

 

Първоначално си мислех, че са някаква местна атракция. Но като си тръгвахме бяха изчезнали, заедно с голяма група чуждестанни туристи.

 

Стигнахме до извода, че те си правят ретро пътешествие из Гърция.

 

След фотосесията с колите се запътихме към самото село.

 

Много е запазено и добре поддържано.

 

Навсякъде всичко е в цветя и зеленина.

 

 

Митко, силно размазан пред магазинче за сувенири. Имаше доста такива в селцето.

 

Интересна църква.

 

Огромно дърво на центъра на селцето.

 

С гледка към морето.

 

 

Ресторант. Навсякъде е доста скъпо, поне за нашия български стандарт. Цените са над двойно по-високи от българските.

 

 

Храст, подрязан като сърце.

 

 

Бяхме отседнали в един къмпинг, където си бяхме наели бунгало. Ето това е то, на контражур. В действителност е много по-хубаво, отколкото изглежда тук, и си изкарахме страхотно на това място. Искаше ми се да останем по-дълго, но за съжаление беше вече резервирано и останахме само за 2 вечери.

 

Отидохме да разгледаме и крепостта.

 

 

Гледка надясно.

 

Гледка наляво. Не им е било зле, ей!

 

 

Тук вече сме още по на юг. Открихме много хубаво място, с голям плаж почти без туристи на него, и река, която тече покрай морето и накрая се влива в него. Отседнахме на близкия къмпинг.
18 часа, време е за плаж. По-рано от този час жегата е много голяма.

 

Ето я реката.

 

Плажуваме. Аз почти през цялото време си пишех книгата. Без да подозирам, че около две седмици по-късно, когато почти я бях довършила, оpenoffice ще ми затрие целия текст във файла. Препоръчвам ви да си правите бекъпи много често. А аз... ще я почна пак отначало, какво да се прави :)
Спокойно, не ми е кофти. Може би вторият път ще се получи още по-добре. Никога не се знае дали едно нещо е за добро или за лошо. Има една много добра дзен история по въпроса. Напомнете ми някой път да ви я разкажа.

 

July morning :). Къмпингът ни беше на 2 минути от плажа. Станахме рано и се запътихме натам. Утрото беше много красиво. Обичам да ставам рано понякога и да бъда сред природата, на място където няма никакви хора.

 

 

 

 

 

Самият плаж не беше див. На него имаше едно барче, в което обаче пускаха много хубава музика. Нямаше почти никакви хора. Шезлонгите са безплатни ако си купиш кафе от бара. За сметка на това то струва 3,50 евро = 7 лв.

 

Следва: Метеора - култово място!

Няма коментари:

Публикуване на коментар